Olikheter Lika Med Styrkor

Symposium om Dyslexi

Varför pratar man om dyslexi främst i termer av problematik, istället för om fördelarna med att se världen på ett annat sätt? Alla människor är av naturen olika. Vissa älskar att läsa, andra är kluriga, vissa pratar mycket, andra iakttar.  Kanske älskar man detaljer eller så föredrar man stora penseldrag. 

Forskning visar att vi behöver våra skillnader för att uppnå harmoni och bästa resultat. Hur kommer det sig då att alla ska trängas in inom samma ram? Är det brist på kunskap, är det rädsla, eller bara gammal hederlig bekvämlighet? 

Under en fullspäckad eftermiddag berättar vi om det nya landet Dyslexialand vars medborgare delar med sig av fördelarna med att inte vara som alla andra. Vi siar om framtiden gällande de viktigaste egenskaperna för att få jobb om 10 år och lär oss om varför det behövs fler dyslektiker i styrelserummen. Och vilken är egentligen den avgörande faktorn för att få nobelpriset?

Elin är inbjuden i egenskap av rekryteringsexpert och föreläsare och kommer att tala om framtidens rekrytering och vilka egenskaper som kan komma att bli viktiga i framtiden., hur arbetsgivare gynnas av att anställa individer som inte är som alla andra samt vilka personliga egenskaper som kan komma att bli viktiga i framtiden.

Läs mer om Prins Carl Philip & Prinsessan Sofias stiftelse och deras arbete kring dyslexi och näthat.

 

Kontakt:

 

Elin Öberg

elin@elinoberg.com

+46-734-230-173