Management konsult, Föreläsare och Rådgivare inom HR, Rekrytering och Employer Branding. 

Intervjuer & Artiklar med Elin

Intervju i Realtid

“Skrota cv:et och skippa traditionella jobbannonser och anställningsintervjuer. Det tycker konsulten och rådgivaren Elin Öberg. Hon anser att det istället behövs till exempel psykologiska tester som garanterar större objektivitet i rekryteringsprocessen.”

I en intervju i realtid pratar jag om ett nytt sätt att rekrytera i framtiden som kan förhindra subjektiviteten i rekryteringen och att vi istället bör välja kandidater baserat på potential, drivkrafter och egenskaper.

Rekryteringsförändring

Intervju i podcasten Moderna Kompetenser

“I denna veckas podcast får vi besök av Elin Öberg, som vill skrota cv:et helt och hållet. Något hon har insett efter sina 10 år i rekryteringsbranschen. Elin pratar om hur viktigt det är för företag i dag att jobba med strategisk rekrytering för att hitta rätt kompetens och att samtidigt koppla ihop de kommersiella varumärket med arbetsgivararumärket. Hon ger som alla våra gäster tre konkreta tips för lyckad rekrytering. Hur ser framtidens rekrytering ut? De är frågor vi besvarar i denna podcast och mycket mer.”

medverkar podcast

Gästblogginlägg på Cinode.com

“Rekrytering är uteslutande en av de viktigaste beståndsdelarna i humankapitalsintensiva bolag. Det är kanske ingen hemlighet, därför är givetvis rekrytering en styrelse- och ledningsgruppsfråga i era konsultbolag, eller hur? Jaså inte? Lugn, det är långt ifrån alla inom it-konsultbranschen som har förstått varför detta är viktigt, så än finns det tid till att skapa sig försprång.”

I ett gästblogginlägg på Cinode skriver jag om hur man kan rekrytera mer framgångsrikt till konsultbolag och ger 10 tips på hur du mer konkret kan öka attraktionen för ditt företags varumärke mot kandidater.

gästblogg

Careereye sammanfattar Nordic Recruitment Day 2017

Jag medverkade på Nordic Recruitment Day i Köpenhamn där jag var en av fem Keynotespeakers på ämnet Recruitment Technology. I en timma fick jag dela med mig av mina tankar kring framtidens rekrytering – Recruitopia. Läs sammanfattningen av Careereye.

Bild från blogg.careereye.se

Intervju inför HR Excellence 2017

“Den traditionella rekryteringsprocessen är ungefär lika upphetsande som en personalhandbok från 50-talet”

Läs hela intervjun med min inför årets upplaga av HR Excellence.

Bild från tiabkonferense.se
"Jag har arbetat med rekrytering och rekryteringsstrategier i mer än ett decennium, under den tiden har jag träffat flera hundratals företag och företagsledare. Kandidatattraktion och rekrytering är på de flesta ledares prioriteringslista idag, men få vet hur de ska få till det på ett bra sätt och får verkligen kämpa för att skapa värde för kandidater och att nå igenom bruset av alla andra som letar i samma pöl efter talanger. Därför har jag alltid känt en stor passion i mitt yrke genom att hjälpa dessa företag med någonting som de har tyckt varit väldigt viktigt och svårt."

Kontakt

Fyll i formuläret bredvid eller kontakta Elin direkt på:

elin@elinoberg.com

+46 734-230-173