Inkluderande Rekrytering – Är du perfekt för jobbet?

På Nyhetsmorgon i TV4 imorse så gästade Åsa Edman Källströmer, VD på The Next Generation (TNG) och Jackia Kothbauer, specialist på personal branding och pratade om temat “är du perfekt för jobbet?”

Är du Perfekt för jobbet?

Se hela klippet på TV4Play

 

Exkluderande Rekrytering

Resonemanget är rätt på så många sätt. Vi skapar platsannonser med våra önskelistor om hur vi vill att folk skall vara och där finns en norm som säger att egenskaper så som driven, energisk, utåtriktad, flexibel, “hålla många bollar i luften” och med hög social kompetens är önskvärda egenskaper för att passa i rollen och utföra arbetsuppgifterna. Du skall ha rätt akademisk bakgrund och arbetslivserfarenhet inom området, gärna med exakt samma arbetsuppgifter som rollen kan erbjuda. En sådan platsannons är exkluderande och ger en skev bild av kandidatflödet. När vi sätter upp sådana önskescenarion och önskelistor i våra platsannonser så bidrar det till att kandidatflödet också blir lägre och vi tenderar att rektyera homogent. Är verkligen normen det som bidrar till att vi hittar den person som är perfekt för jobbet?

 

Inluderande Rekrytering

Om vi instället öppnade upp våra processer och välkomnade alla typer av sökanden kan vi istället prata om en inkluderande rekryteringsprocess där vi kan göra urval på de kompetenser som varit avgörande för framtida prestation i rollen. På så sätt skapar vi också lyckligare medarbetare i den framtida yrkesrollen och människor som verkligen är motiverade till att göra ett bra jobb och som kan stå för de värderingar vi har i vår företagskultur. Jackie poängterar detta i inslaget och trycker på vikten av den egna viljan när vi söker jobb, att det är viktigare idag än någonsin för oss att få känna att det vi gör verkligen betyder någonting.